Personvernerklæring

Omfang av denne personvernerklæringen for nettsiden

Ditt personvern er viktig for oss. Denne personvernerklæringen er tiltenkt å informere deg om hvilke opplysninger Eli Lilly Norge AS kan innhente om deg og hvordan vi bruker den informasjonen og hvem vi deler den med. Denne personvernerklæringen gjelder for nettsider som du finner denne erklæringen på, når du klikker på “Personvernerklæring” nederst på nettsiden, i tillegg til mobil-apper, digitale tjenester og andre personlige aktiviteter fra Lilly eller tjenester som kobles til eller legger ut denne personvernerklæringen. I denne personvernerklæringen henviser vi til nettsidene, appene og digitale tjenester og andre Lilly-behandlingsaktiviteter eller tjenester som kan kobles til eller legge ut denne personvernerklæringen som “nettsider”.

Informasjon vi samler og hvordan vi bruker den

Sammendrag: Denne nettsiden kan samle personopplysninger som enten identifiserer deg direkte eller som kan brukes i kombinasjon med annen informasjon for å identifisere deg. Eksempler på personopplysninger som kan identifisere deg direkte, inkluderer ditt navn, din kontaktinformasjon og e-postadresse og annen informasjon kombinert med identifiserbar data. Våre nettsider kan også samle og behandle personopplysninger som ikke identifiserer deg direkte med navn eller kontaktinformasjon, men som kan brukes til å identifisere at en konkret datamaskin eller enhet har fått tilgang til vår nettside.

  • På denne nettsiden kan vi samle inn og behandle vise typer av dine personopplysninger, som følger:

  • Kontaktinformasjon: det kan være ditt navn, adresse, telefonnummer, e-post adresse og lignende («personopplysninger»). Vi vil samle inn disse opplysningene for å kunne ha kontakt med deg. Du kan alltid velge å ikke dele personopplysninger med oss, i dette tilfellet vil det ikke være mulig for oss å sende deg informasjon om våre produkter eller tjenester.

  • Tilleggsinformasjon: enkelte deler på våre nettsider vil gjøre det mulig å dele andre typer personopplysninger med oss. For eksempel, du kan melde deg på våre nyhetsbrev. Vi kan også bruke dine personopplysninger for å sende deg forespurt informasjon, svar på din henvendelse, forbedre våre nettsider, validere din identitet eller din brukerkonto å behandle personopplysninger på andre måter som kan være nødvendig for å kunne svare deg.

  • Interesser og preferanser: Denne type opplysninger gir oss mulighet til å gi deg mer målrettet informasjon ut fra dine interesser i våre produkter og tjenester. Det kan inneholde dine preferanser for kommunikasjonskanaler, behov for forretningskontakt, forståelse om produkt-, språks-, markedsføringspreferanser og noen demografiske data. En del av denne type opplysninger kan samles inn basert på ditt samtykke, mens andre kan samles grunnet våre legitime forretningsinteresser.

  • Bruk av nettsiden: Vi bruker denne type opplysninger for å administrere og sikre trygg bruk av våre nettsider, systemer og andre teknologiske løsninger vi har. Det kan inneholde informasjon om din IP («Internet Protocol») adresse, dato og klokkeslett for ditt besøk på våre nettsider, geografisk posisjon og hvordan du har brukt nettsiden, samt andre opplysninger samlet inn via weblogs, informasjonskapsler osv. Her kan det også være informasjon som ikke kan identifisere deg direkte, men som kan hjelpe med å identifisere din maskin du har besøkt nettsiden fra. Din IP adresse eller informasjonskapsler kan inneholde informasjon som betraktes som personopplysninger. Du kan finne mer informasjon på hvordan vi bruker informasjonskapsler og andre teknologiske løsninger i denne erklæringen nedenfor. Vi samler inn denne type opplysninger automatisk og det er basert på våre legitime forretningsinteresser.

Vennligst merk, at vi også kan bruke personopplysninger for å etterleve lovgivning, som for eksempel rapportering av produkt bivirkninger. I andre tilfeller behandler vi personopplysninger for våre legitime forretningsinteresser, slik som lagring av nødvendige opplysninger i en bestemt tidsperiode, vedlikehold av våre nettsider eller forsknings- og produktutviklingsformål.

Der det er tillatt ved lov, vil vi også forbedre eller kombinere informasjon om deg, inkludert personopplysninger, med informasjon om deg hentet fra tredjeparter, offentlig tilgjengelig informasjon eller andre legitime datakilder med samme formål som oppgitt over.

Dine opplysninger kan også brukes for profilering for de formålene nevnt ovenfor. Du kan melde deg av automatisk profilering ved å ta kontakt med oss som beskrevet nedenfor.

Informasjonskapsler og lignende teknologier

Bildepiksler
Denne siden kan bruke en teknologi som kalles bildepiksler, som gir mulighet for å samle nettlogginformasjon. Det er en bitteliten grafikk på en nettside eller i en e-postmelding designet til å spore sider som vises eller meldinger som åpnes. Nettlogginformasjon samles når du bruker en av våre nettsider via datamaskinen som hoster vår nettside (kalt en “nettserver”).

På visse nettsider eller i e-postmeldinger vi sender deg, kan vi bruke en teknologi kalt “bildepiksler” (også kalt “handlingsmerke” eller “klar GIF-teknologi”). Vi kan bruke bildepiksler for å bidra til å avgjøre hvilke e-postmeldinger som er sendt fra oss som er åpnet og om informasjonen ble lest.

Bildepiksler bidrar også til å analysere effektiviteten av nettsider ved å måle antallet besøkende på en side eller hvor mange besøkende som klikket på hovedelementer på en side.

Informasjonskapsler
Denne nettsiden kan bruke en teknologi kalt en “cookie”, eller informasjonskapsel. En cookie er en liten datafil som en nettside kan legge igjen på harddisken til datamaskinen din, der Internett-leserfilene oppbevares. En cookie sparer deg for bryet med å legge inn viss informasjon flere ganger på noen registreringsområder, da cookies kan brukes til å aktivere en side for å “huske” informasjon en besøkende tidligere har lagt inn. En cookie bidrar også til å levere innhold som er brukt - spesifikk informasjon til deg og spore hvordan deler av nettsiden brukes. Cookies kan legges igjen på datamaskinen din både av oss og av tredjeparter som vi har en relasjon til, som nettanalytiske tjenester og annonsenettverktjenester. Med de fleste Internettlesere eller annen programvare, kan du endre dine nettleserinnstillinger for å slette cookies fra harddisken på datamaskinen din, blokkere alle cookies, eller få en advarsel før en cookies lagres. Sjekk instruksjonene på nettleseren din for mer informasjon om disse funksjonene. Hvis du avviser cookies, kan sidens funksjonalitet bli begrenset, og du vil kanskje ikke kunne benytte deg av mange av sidens funksjoner.

Ikke spor
Det finnes forskjellige måter å unngå sporing av din nettaktivitet på. En av dem gjør en innstilling i nettleseren din som varsler nettsider du besøker om at du ikke vil de skal samle visse typer informasjon om deg. Dette kalles et “Do-Not-Track” (DNT - (ikke spor))-signal. Vær oppmerksom på at våre nettsider og nettbaserte ressurser for øyeblikket ikke svarer på disse signalene fra nettlesere. På dette tidspunktet finnes det ingen universalt akseptert standard for hva en bedrift bør gjøre når et DNT-signal oppdages.

Valg om cookies
The European Interactive Digital Advertising Alliance har en nettside der personer kan velge og ikke få interessebasert reklame fra noen av eller alle nettverksannonseselskapene som deltar i programmet. Du kan finne informasjon om EIDAA her www.youronlinechoices.eu.

Årsaker til at informasjonen din deles

Vi kan dele dine personopplysninger med våre leverandører eller partnere i forbindelse med arbeid de gjør for eller sammen med Lilly, for eksempel sending av e-postmeldinger, behandle data, hoste våre databaser, levere databehandlingstjenester, kundeservice, eller vi kan forbedre eller legge til data om deg fra disse andre enhetene. Disse leverandørene eller partnerne er forhindret fra å bruke disse dataene på noen annen måte enn å levere tjenester for oss, eller tjenester for samarbeidet de har med oss (noen av våre produkter utvikles og markedsføres for eksempel gjennom fellesavtaler med andre selskaper).

Vi vil dele personopplysninger for å svare på stevninger eller andre juridiske forespørsler om informasjon fra statlige myndigheter, inkludert å møte nasjonale sikkerhetskrav, for å gi Internettsikkerhet eller der det er påkrevd ved lov. Under usedvanlig sjeldne omstendigheter der nasjonal eller bedriftssikkerhet står på spill, forbeholder vi oss retten til å dele hele vår database med besøkende og kunder med aktuelle statlige myndigheter.

Vi kan også gi dine personopplysninger til en tredjepart i forbindelse med salg, tildeling eller annen overføring av forretningsvirksomhet til en nettside som informasjonen er knyttet til. I så fall vil vi kreve at en slik kjøper samtykker i å behandle personopplysninger i samsvar med disse retningslinjene for personvern.

Google Analytics
Google Analytics kan brukes til å hjelpe oss med å få nettsiden vår til å virke bedre å hjelpe oss å forstå hvilke deler av nettsiden som benyttes. Google Analytics bruker tekniske verktøy som førsteparts-cookies og JavaScript-kode, for å samle informasjon om besøkende. Google Analytics sporer besøkende på siden som har aktivert JavaScript. Google Analytics sporer anonymt hvordan besøkende samhandler med en nettside, inkludert hvor de kom fra og hva de gjorde på en side. Google Analytics samler informasjonen som fremgår over, fra brukere.

Denne informasjonen brukes til å administrere og oppdatere nettsiden. Vi vil også evaluere hvorvidt besøkende til siden samsvarer med forventet sidedemografi og avgjøre hvordan sentrale målgrupper navigerer i innholdet.

Førsteparts-cookies (som Google Analytics-cookie) og tredjeparts-cookies (som dobbeltklikk-cookie) vil bli brukt til å rapportere hvordan dine annonseinntrykk, annen bruk av annonsetjenester og interaksjoner med disse annonseinntrykkene og annonsetjenestene er knyttet til besøk på denne siden.

A. Bestemmelse vedrørende bortvalg:
Google Analytics tilbyr en mulighet for å velge bort for besøkende på nettsiden som ikke ønsker at dataene deres skal samles inn. Du kan få mer informasjon om dette alternativet her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

B. Googles bruk av data:
Google og deres heleide datterselskaper kan oppbevare og bruke, underlagt vilkårene for deres retningslinjene for personvern (som finnes på http://www.google.com/privacy.html, eller annen URL som Google kan gi fra tid til annen), informasjon samlet i din bruk av Google Analytics videreformidling og deling av informasjon.

Sosial media-programtillegg
Våre nettsider kan bruke programtillegg for sosiale medier for at du enkelt skal kunne dele informasjon med andre. Når du besøker nettsidene våre, kan operatøren av programtillegget for sosiale medier som ligger på nettsiden vår, legge en cookies på datamaskinen din som gjør det mulig for den operatøren å gjenkjenne individer på nettsiden deres som tidligere har besøkt våre nettsider. Hvis du tidligere har logget deg på media-nettsiden når du har surfet på nettsiden vår, kan programtillegg for sosiale medier gi mulighet for at det sosiale mediet mottar informasjon som identifiserer deg direkte, som viser at du har besøkt vår nettside. Programtillegget for sosiale medier kan samle denne informasjonen som har logget seg på sosiale nettverk, enten de helt konkret ønsker å samhandle med programtillegget på nettsiden vår, eller ikke. Programtillegg for sosiale medier gir også muligheten til det sosiale mediets nettside å dele informasjon om dine aktiviteter på nettsiden vår med andre brukere av deres nettside for sosiale medier. Lilly kontrollerer ikke noe av innholdet fra programtillegg for sosiale medier. For mer informasjon om programtillegg fra nettsider for sosiale medier, skal du se de sidenes personvernerklæringer og uttalelser om deling av data.

Hvor lenge beholder vi din informasjon

Din informasjon vil bli lagret så lenge som trengs for å oppfylle de legitime og juridiske forretningsformålene som er oppgitt over, i samsvar med Lillys retningslinjer for oppbevaring av dokumenter og gjeldende lover og forskrifter.

Informasjon om barn

Denne siden er ikke tiltenkt eller designet for personer under 18 år. Vi samler ikke bevisst personopplysninger fra noen person under 18 år.

Hvordan vi sikrer informasjonen din

Vi gir rimelige fysiske, elektroniske og prosedyremessige sikringstiltak for å beskytte de personopplysningene som er samlet via denne nettsiden. Vi begrenser for eksempel tilgang til denne informasjonen til autoriserte ansatte, serviceleverandører og leverandører som trenger tilgang for å utføre aktivitetene beskrevet i denne meldingen. Selv om vi bestreber oss på å gi rimelig sikkerhet for informasjon vi behandler og oppbevarer, kan ikke noe sikkerhetssystem forhindre alle potensielle sikkerhetsbrudd.

Dine rettigheter og valg

Du har rett til å be om informasjon fra oss om hvordan dine personopplysninger brukes og hvem den informasjonen deles med. Du har også rett til å be om å få se og få en kopi av de personopplysningene som vi har om deg, be om at den blir rettet eller blir slettet. Du har også rett til å få din informasjon formidlet til en annen enhet eller person i maskinlesbart format, under begrensede omstendigheter.

Det kan være begrensninger på vår evne til å overholde din forespørsel.

Hvordan kontakte oss

Du kan gjøre hvilke som helst av forespørslene nevnt over, ved å kontakte oss på

Eli Lilly Norge AS
Innspurten 15, 0663 Oslo
Post adresse: Postboks 6090 Etterstad, 0601 Oslo
E-mail: privacy@lilly.com

Du kan også kontakte oss her hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen.

Hvordan sende inn en klage

Hvis du vil sende inn en klage om måten vi har behandlet dine personopplysninger på, kan du kontakte vår personvernombud på privacy@lilly.com, som vil se på saken.

Hvis du ikke er fornøyd med svaret vårt eller ikke tror vi behandler dine personopplysninger i samsvar med loven, kan du registrere en klage med Datatilsynet.

Overføring av personopplysninger internasjonalt

Lilly kan sende personopplysninger om deg til partnerselskaper av Lilly andre steder i verden. Disse tilknyttede partene kan på sin side sende personopplysninger om deg til andre partnerselskaper av Lilly. Noen av Lillys tilknyttede parter kan ligge i land som ikke garanterer tilstrekkelig nivå av datavern. Likevel må alle Lillys partnerselskaper behandle personopplysninger på en måte som er i samsvar med denne meldingen. For å få tilleggsinformasjon om grunnlaget for overføringer og sikringstiltak som Lilly har på plass for overføringer over landegrenser av personopplysninger, ta kontakt med oss på privacy@lilly.com eller gå til https://www.lilly.com/privacy.

Koblinger til tredjepartsnettsider

Som et praktisk hjelpemiddel for våre besøkende, kan denne nettsiden inneholde koblinger til andre sider som eies og opereres av tredjeparter som vi tror kan tilby nyttig informasjon. Retningslinjene og prosedyrene som er beskrevet her, gjelder ikke for de sidene. Vi er ikke ansvarlige for innsamlingen eller bruken av personopplysninger på noen tredjepartssider. Derfra frasier vi oss ansvar for noen tredjeparts bruk av personopplysninger som er innhentet ved bruk av tredjepartens nettside. Vi foreslår at du samler de sidene direkte for informasjon om deres retningslinjer for personvern, sikkerhet, datainnsamling og -distribusjon.

Endringer i vår praksis for personvern

Vi kan oppdatere denne personvernerklæringen fra tid til annen. Når vi oppdaterer den, vil vi gjøre den oppdaterte erklæringen tilgjengelig på denne siden. Vi vil alltid behandle dine personopplysninger i samsvar med personvernerklæringen som gjaldt på tidspunktet da den ble innhentet. Vi vil ikke gjøre noen vesentlig forskjellig bruk eller videreformidling av dine personopplysninger til en annen enhet som bruker dine personopplysninger for egne formål, med mindre vi varsler deg og gir deg mulighet til å komme med innvendinger.

Sist oppdatert: Mai 2018 - PP-MG-NO-0060